Hlavní obsah

Krvavá lázeň v Bagdádu: Tři exploze, 94 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Nejméně 94 lidí zemřelo ve středu při třech pumových útocích v iráckém hlavním městě Bagdádu. Nejvíce obětí si vyžádala exploze auta s výbušninami na rušném tržišti v šíitské čtvrti Sadrovo město. K tomuto útoku se přihlásil Islámský stát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch na bagdádském tržišti si vyžádal 63 obětíVideo: Reuters

 
Článek

„Ta rána byla tak ohlušující, že zatřásla zemí. Letěl jsem silou výbuchu několik metrů a na několik minut ztratil vědomí,“ popsal svědek první útok pro agenturu AP.

Exploze nastala dopoledne, když už byla tržnice plná lidí. Nálož se nacházela na pickupu ukrytá pod ovocem a zeleninou. O život přišlo 64 lidí a dalších 82 lidí bylo zraněno.

Mezi oběťmi je mnoho žen a dětí, včetně skupiny žen, která se u místního kosmetického salonu chystala na svatbu, uvedla BBC.

Neupřesněný počet zraněných lidí je v kritickém stavu.

Foto: ČTK/AP

Místo útoku

Silný výbuch poškodil také budovy a auta v okolí.

Odpoledne následovaly další dva výbuchy na dalších místech. Nejprve explodovalo auto v severní čtvrti Kadimíja. Policejní zdroje řekly agentuře Reuters, že zahynulo nejméně 17 lidí. O chvíli později byl hlášen ze západní části města třetí výbuch, který si vyžádal nejméně 13 mrtvých.

Související témata:

Foto: Reuters

Bojovník Islámského státu s vlajkou v Mosulu

K prvnímu útoku se přihlásil Islámský stát, na který také padlo hned podezření. Sunnitští extremisté v oblasti útočí opakovaně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám