Hlavní obsah

Syrský bojovník, který vyřízl srdce z těla nepřítele, je po smrti

Damašek

V Sýrii zabili džihádistu, který před třemi roky před kamerou vyřízl srdce z těla syrského vojáka a zdálo se, že je začíná pojídat. Jde o Chálida Hamada, známého také pod válečným jménem abú Sakkár, který se před rokem připojil k frontě An-Nusra.

Chálid Hamad na snímku z Homsu

Článek

"Povstalci zastřelili Chálida Hamada, který byl vojenským velitelem An-Nusry v provincii Idlíb," oznámila syrská exilová organizace SOHR.

„Přísahám Bohu, že vaše srdce a játra sníme,“ vzkazoval v roce 2013 vojákům vlády „psa Bašára“ na kameru muž poté, co z bezvládného těla na zemi nožem vyřízl srdce. Za pokřiku svých spolubojovníků „Alláhu akbar" (Bůh je veliký) se pak do orgánu jakoby zakousne. [celá zpráva]

Ředitel Ramí Abdar Rahmán také řekl, že Hamad byl zabit při vyřizování účtů An-Nusry, která značnou část provincie Idlib ovládá, s jejími soupeři.

Odveta

Video se scénou vyřezávání a pojídání srdce vyvolalo bouřlivý nesouhlas. Muž svůj čin tehdy zdůvodnil jako odvetu za zneužívání moci syrského režimu. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Bojovníci fronty Fronty an-Nusra napojené na Al-Káidu dobyli město Ariha na severozápadě Sýrie.

Abú Sakkár v té době bojoval v jednotce povstalecké Syrské svobodné armády v provincii Homs. "V Sýrii je bohužel mnoho abú Sakkárů," citovala agentura AFP Rahmána.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám