Hlavní obsah

Tři Američané unesení v Bagdádu byli propuštěni

Bagdád

Tři Američané, které minulý měsíc unesli v Bagdádu, byli propuštěni. Informovala o tom irácká média s odvoláním na zpravodajské služby. Neznámí ozbrojenci trojici zajali v soukromém bytě v polovině ledna. Podle amerických i iráckých zdrojů za únosem stály Íránem podporované vlivné šíitské milice. Všichni muži jsou v dobrém zdravotním stavu a byli předáni americké ambasádě v Bagdádu, uvedla agentura AP.

Foto: Thaier Al-sudani, Reuters

Iráčtí policisté v Bagdádu

Článek

K únosu Američanů se nikdo nepřihlásil. Byt na předměstí Daura, kde byli zajati, se nachází ve čtvrti, kterou mají milice pod kontrolou. Nejméně jedna z milicí je prý napojena na Írán, který je spojencem irácké vlády.

Americká ambasáda v Bagdádu tehdy únos svých občanů potvrdila a sdělila, že ve spolupráci s iráckými úřady po nich pátrá. Z důvodu probíhajícího vyšetřování se ale k případu více nevyjádřila a neupřesnila ani identitu unesených.

Podle televizní stanice Al-Arabíja byli Američané najatí jako instruktoři a pracovali na bagdádském letišti. Uneseni byli prý z domu svého tlumočníka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám