Hlavní obsah

V Egyptě našli tělo italského studenta, mučili ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Káhira
Aktualizováno

Pohřešovaného italského studenta Giulia Regeniho našla egyptská policie mrtvého. Tělo nese známky mučení, informovala ve čtvrtek agentura Reuters. Osmadvacetiletý Regeni zmizel v Káhiře 25. ledna, tedy v den pátého výročí začátku revoluce, která vedla ke svržení prezidenta Husního Mubaraka.

Foto: Profimedia.cz

Student Giulio Regeni

Článek

Tělo se ve středu v noci našlo pohozené ve škarpě nedaleko silnice na káhirském předměstí. Úřady ho nechaly převézt do káhirské ústřední márnice. Podle listu Al Watab byly na těle stopy mučení.

Podle vyšetřovatelů tělo studenta neslo známky pobodání a pořezání, pálení cigaretou, všeobecně mučení a "pomalé smrti". Příčina úmrtí ale zatím známa není.

U ostatků nebyly nalezeny žádné dokumenty.

Italská vláda smrt Regeniho potvrdila, ministr zahraničí Paolo Gentiloni už kondoloval rodině.

Regeni pobýval v Egyptě v rámci doktorského studia politologie a mezinárodních vztahů na univerzitě v Cambridgi od loňského srpna. Psal disertaci o egyptské ekonomice. Zmizel za nevyjasněných okolností.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Atmosféra byla v Egyptě na konci ledna kvůli výročí revoluce značně napjatá. Policie zadržela řadu aktivistů, prohledala tisíce domů a varovala obyvatele, aby se 25. ledna neúčastnili žádných demonstrací. Žádné významné protesty se nakonec skutečně nekonaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám