Hlavní obsah

V Jeruzalémě zastřelili tři palestinské útočníky, jeden pálil z automatické pušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Tři Palestinci byli ve středu zastřeleni, když zaútočili na dvě policistky u brány do starého města v Jeruzalémě, oznámila izraelská policie. Jedna z policistek, 19letá Hadar Cohenová, na kterou útočník vypálil z automatické pušky, podlehla následkům vážných zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jeruzalémě zabili tři Palestince, kteří zranili policistkyVideo: Reuters

 
Článek

Podle mluvčí policie zaútočili tři Palestinci ve východní části Jeruzaléma u Damašské brány, když je dvě policistky zastavily, aby jim zkontrolovaly doklady. Všichni tři u sebe měli zbraně. Jeden vytáhl automatickou pušku a začal z ní střílet.

Jedna policistka byla postřelena a později zemřela. Druhá byla pobodána a pořezána. Její zranění jsou vážná. Na místě byly také objeveny dvě trubkové bomby.

Podle izraelské televize útočníci pocházeli z oblasti palestinského města Džanín.

Při útocích Palestinců bylo od října zabito 27 Izraelců a jeden občan USA. Většina útoků byla provedena nožem, ale objevily se i útoky střelnou zbraní. Izraelské bezpečnostní síly zabily 155 Palestinců, přičemž 101 z nich byli útočníci. Ostatní se účastnili násilných protiizraelských demonstrací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám