Hlavní obsah

Manžel své ženě po hádce uřízl nos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Lékaři na pohotovosti nemocnice v afghánském městě Majmaní ošetřovali v pondělí silně krvácející ženu, které údajně manžel uřízl nos. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AP. Domácí násilí je v Afghánistánu rozšířené a ženám jsou tam často upírána práva, která jsou zakotvena v ústavě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětadvacetiletý manžel oběti Muhammad Chán prý svou ženu zmrzačil po hádce a poté uprchl z vesnice, kde rodina žila. Místní svědci vypověděli, že muž se vrátil před třemi měsíci z Íránu a svou ženu od té doby opakovaně bil.

Rovněž si prý vzal druhou manželku, které je teprve sedm let.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dvaadvacetiletá Rasá Gulová byla přivezena do nemocnice v metropoli severoafghánské provincie Farjáb v pondělí časně ráno. Lékaři uvedli, že ztratila velké množství krve; podle příbuzných je v kritickém stavu.

Na další léčbu musí do Turecka

Nyní se údajně majmanská nemocnice snaží zajistit přepravu ženy do Turecka k další léčbě. Pacientka bude podle lékařů potřebovat plastickou operaci, která se v provincii Farjáb neprovádí.

Odlehlá provincie se nachází u hranic s Turkmenistánem a patří k nejchudším v Afghánistánu. Mnoho místních obyvatel spoléhá na potravinovou pomoc centrální vlády. Během uplynulého roku zesílil v regionu vliv Tálibánu.

Manžel zraněné ženy podle agentury AFP vyhledal útočiště u povstalců Tálibánu, ačkoli se s nimi dříve nestýkal. Policie po podezřelém pátrá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám