Hlavní obsah

Islámský stát podniká útoky na osvobozené Ramádí

Bagdád

Bitva o irácké město Ramádí neskončila. Bojovníci Islámského státu podnikají útoky na jeho okraje i týden poté, co irácké vládní síly osvobodily centrum města, uvedla v noci na neděli BBC. Všechny útoky se podařilo odrazit. Při pěti sebevražedných atentátech zahynulo severně od Bagdádu 15 členů iráckých bezpečnostních sil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v RamádíVideo: Reuters

 
Článek

Sebevražední atentátníci udeřili na vojenskou základnu u města Tikrít. Zabili 15 členů bezpečnostních sil a 22 jejich kolegů zranili. Dva atentátníci odpálili nálože ve svém autě u brány bývalé americké základny Camp Speicher, dalším třem se podařilo dostat dovnitř a zaútočit. Část základny se nyní používá k výcviku irácké policie.

O útocích informoval mluvčí Američany vedené koalice Steve Warren, uvedla AFP. Podnikány jsou mimo centrum města, většinou na severním a východním okraji. V pátek se terčem útoku dokonce stala vojenská základna u města. Zaútočili na ni sebevražední atentátníci s autem plným výbušnin.

Foto: ČTK/AP

Boji poničené Ramádí

Warren dodal, že irácké jednotky zatím všechny útoky odrazily. Podle něj se zatím nezdá, že by Islámský stát měl nyní dostatečnou sílu, aby vytlačil irácké jednotky z jejich pozic.

Boje potvrdil i reportér BBC Thomas Fessy, který se z Ramádí právě vrátil. Většina města sice je osvobozena, ale černá vlajka Islámského státu se třepotala ani ne sto metrů od pozic vládních sil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám