Hlavní obsah

Izraelskému expremiérovi výrazně snížili trest vězení

– Jeruzalém

Izraelský nejvyšší soud v úterý částečně vyhověl odvolání bývalého premiéra Ehuda Olmerta, odsouzeného v roce 2014 za korupci, a snížil mu trest z šesti let na 18 měsíců. Kauza se týká let 1992-2003, kdy byl Olmert starostou Jeruzaléma a ministrem obchodu.

Foto: Abir Sultan/Pool, Reuters

Bývalý izraelský premiér Ehud Olmert

Článek

Sedmdesátiletý Olmert bude podle agentury Reuters prvním izraelským premiérem, který skončí ve vězení. Do výkonu trestu by měl nastoupit 15. února.

Olmert byl v rozsáhlé kauze obviněn, že vzal úplatek za podporu jednoho kontroverzního stavebního projektu. Politik veškerá obvinění popíral. Soud mu umožnil zůstat na svobodě, dokud se k jeho případu nevyjádří odvolací soud. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kvůli dvěma obviněním z korupce opustil Olmert v roce 2009 post předsedy vlády, který zastával tři roky. Jeho odstoupení uvolnilo místo pravicové vládě Benjamina Netanjahua, která nepokračovala v Olmertově mírové politice s Palestinci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám