Hlavní obsah

Saúdskoarabský soud zmírnil trest služebné, už jí nehrozí ukamenování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolombo

Saúdskoarabský soud zmírnil trest vynesený nad srílanskou služebnou obviněnou z cizoložství. Už jí nehrozí trest smrti ukamenováním, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení srílanské vlády. Pětačtyřicetiletá vdaná matka dvou dětí ze Srí Lanky byla odsouzena letos v srpnu. Jejímu partnerovi, svobodnému srílanskému muži, soud vyměřil 100 ran bičem.

Foto: Profimedia.cz

Rijád. Ilustrační foto

Článek

„Uspěli jsme a podařilo se nám zvrátit trest smrti. Naším hlavním zájmem bylo, aby nebyl vykonán původní verdikt,” uvedl náměstek srílanského ministra zahraničí.

Rozhodnutí soudu v Saúdské Arábii bylo na Srí Lance tvrdě kritizováno, v zemi se rovněž uskutečnily protesty. Někteří z protestujících vyzývali vládu k zákazu posílání srílanských migrantů do Saúdské Arábie.

Srílanská vláda byla údajně o případu informována až letos v srpnu, když byla žena odsouzena. Zadržena byla přitom už v dubnu 2014.

Reklama

Související témata:

Související články

V Saúdské Arábii poprvé zvolili ženu

Poprvé v dějinách Saúdské Arábie uspěly ve volbách ženské kandidátky. Salma bint Hizab Oteibiová byla první uchazečka, jejíž zvolení předběžně potvrdily úřady....

Výběr článků

Načítám