Hlavní obsah

V Libanonu unesený Kaddáfího syn byl vysvobozen

Bejrút
Aktualizováno

Hannibala Kaddáfího, syna bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího unesli v Libanonu. Ohlásila to v pátek tamní média.

Foto: Profimedia.cz

Hannibal Kaddáfí

Článek

Únos se podle agentury AFP udál v hlavním městě Bejrútu. Podle některých zdrojů by za ním mohla stát šíitská milice z hnutí Amal.

Kaddáfí, jehož žena je z Libanonu, se v pátek objevil na záběrech odvysílaných místní televizí. Byl potlučený, na nose měl dvě jizvy a pod očima podlitiny. Veřejnost vyzval, aby se ozval kdokoli, kdo má nějakou informaci o prominentním šíitském klerikovi Músovi Sadrovi, který zmizel během cesty do libyjského hlavního města Tripolisu v roce 1978. Libanon obviňoval Mummara Kaddáfího, že dal Sadra unést a zabít.

Čtyřicetiletý Hannibal Kaddáfí byl pátým synem někdejšího libyjského vůdce a jeho druhé ženy Safie. Podle zdrojů agentury AFP byl za dosud nejasných okolností v pátek večer ze zajetí vysvobozen.

Zmizelo i pět Čechů

V Libanonu byla v létě také unesena pětice Čechů. Podle zdrojů Práva jsou naživu a vyjednávání o jejich propuštění podle všeho nadále intenzivně probíhají.

Stále více pravděpodobným důvodem únosu Čechů je podle zdroje Práva snaha Libanonců o výměnu jejich krajana Alího Fajáda, sedícího v české vazbě, nebo alespoň zamezení jeho vydání do USA jako údajného spolupracovníka teroristů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám