Hlavní obsah

Atentáty v syrském Tal Tamiru mají přes padesát obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasaka

Na padesát až šedesát stoupl v pátek počet obětí čtvrtečního trojitého bombového útoku v syrském městě Tal Tamir, které drží kurdské milice YPG. Dalších osmdesát osob bylo zraněno, uvedl mluvčí Kurdů Redur Xelil. Ve městě podle něj zaútočil Islámský stát, s nímž YPG úspěšně bojuje a vytlačila ho z řady míst.

Foto: Profimedia.cz

Kurdští bojovníci u Tal Tamiru

Článek

Xelil uvedl podle listu Ha’arec, že jedna z bomb vybuchla před nemocnicí, další na tržišti a poslední v obytné čtvrti pod kontrolou YPG. K útoku byla použita dvě cisternová auta s benzínem a jeden náklaďák napěchovaný výbušninami.

Původně se uvádělo kolem 15 mrtvých, uvedla syrská státní agentura SANA s tím, že 90 osob bylo zraněno. Pak ale 45 civilistů podlehlo svým zraněním.

Útok připsaly kurdské bezpečnostní síly Asajiš, které mají na starosti bezpečnostní akce spadající obvykle pod vnitro, Islámskému státu.

Tal Tamir se nachází asi 40 km západně od města Hasaky. Oblast původně ovládal Islámský stát, ale při ofenzívě YPG po odražení útoku na Kobani byl vytlačen.

Reklama

Výběr článků

Načítám