Hlavní obsah

Izraelci dopadli žháře, kteří mají na svědomí palestinské batole i jeho rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelci dopadli žháře, již v červenci ve vesnici Kfar Duma u Nábulusu zapálili dům palestinské rodiny. Při požáru přišlo o život batole a na následky popálenin později zemřeli i oba jeho rodiče. Jedná se o ortodoxní židovské mladíky, napsal deník The Jerusalem Post s odvoláním na izraelskou tajnou službu Šin Bet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při extremistickém útoku zahynulo palestinské batoleVideo: Reuters

 
Článek

„Mladíci, na něž byla uvalena vazba, patří k židovské teroristické organizaci a dopustili se teroristického činu,“ cituje list ze zprávy izraelské kontrarozvědky.

O tom, že jsou vyšetřovatelé žhářům na stopě, spekulovala izraelská média už několik dní. Šin Bet nicméně na případ, na jehož vyšetřování se podílí i běžná policie a prokuratura, uvalila informační embargo s tím, že další podrobnosti prozatím sdělovat nebude.

Foto: Abed Omar Qusini, Reuters

Izraelský voják u vypáleného domu u Nábulusu, ve kterém zahynul 18měsíční chlapec.

Žháři v noci na 31. července zapálili ve vesnici Kfar Duma dva domy a zanechali na nich nápisy svědčící o tom, že šlo o akt pomsty. [celá zpráva]

Splněný slib

V jednom domě žila čtyřčlenná rodina. Osmnáctiměsíční Alí Davábša uhořel a jeho rodiče a čtyřletý bratr utrpěli popáleniny na 70 až 90 procentech těla. Otec Saíd zraněním podlehl 9. srpna, matka 7. září. [celá zpráva]

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil útok v červenci za teroristický čin a v telefonátu s předsedou palestinské samosprávy Mahmúdem Abbásem slíbil, že izraelské úřady útočníky najdou a postaví je před soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám