Hlavní obsah

Dva mladé Izraelce uznali vinnými z upálení Palestince

– Jeruzalém

Dva sedmnáctileté Izraelce uznali vinnými z vraždy palestinského teenagera, kterého unesli a upálili v roce 2014 v Jeruzalémě. V pondělí to uvedla BBC.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Izraelská policie v lese u Jeruzaléma, kde objevili mrtvé tělo.

Článek

Verdikt nad třetím stíhaným, dospělým Bin Davidem, který skupinu pachatelů vedl, soud prozatím odložil, než se vyjádří k jeho duševnímu zdraví psychiatr. Soud by se měl duševním stavem obžalovaného zabývat 20. prosince.

Proti tomu protestovalo před soudem asi 200 lidi. nelíbí se to pozůstalým oběti. "Jak mohl obžalovaný teprve před dvěma dny, rok a půl po zločinu, předložit dokument, ve kterém tvrdí, že byl nepříčetný?" uvedl otec.

Odklad verdiktu odsoudili to i izraelští arabští politici. „Muhammad abú Chudair byl zavražděn jen proto, že byl Arab, a nyní, jako mnohokrát v minulosti, když byli vrahy Židé, je právní systém chrání,” řekl šéf Společné kandidátky Ajman Odah.

Výhrady vyjádřila i rodina běti

Ohořelé zohavené tělo šestnáctiletého Muhammada abú Chudaira ze Šuafatu bylo nalezeno v lese v západním Jeruzalémě 2. července 2014 dva dny poté, co byla objevena na Západním břehu Jordánu těla tří izraelských teenagerů zabitých milicemi Hamásu.

Palestinec byl upálen zaživa, uvedl list The Jerusalem Post. [celá zpráva]

Násilnosti vyústily v další válku s palestinskými radikály v Gaze, kteří začali ostřelovat území Izraele raketami a minometnými granáty.

Reklama

Výběr článků

Načítám