Hlavní obsah

Palestinka pobodala příslušníka ochranky židovské osady, ten ji postřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníka ochranky strážícího vjezd do židovské osady Bejtar na Západním břehu Jordánu pobodala v neděli nožem 22letá izraelská žena, která pocházela z nedalekého Betléma.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Palestinka zranila pracovníka ochrankyVideo: Reuters

 
Článek

Muž ženu zastavil a požádal ji o předložení dokladů. Žena je předložila, a zatímco se příslušník ochranky do nich díval, vytáhla z kabelky nůž a zaútočila na něj. Pracovník ochranky utrpěl lehká zranění, útočnici postřelil a oba byli převezeni do nemocnic.

Incident, který zaznamenaly bezpečnostní kamery u vjezdu do osady Bejtar nebyl v neděli jediným, ke kterému na území Západního břehu Jordánu došlo.

Palestinec najel do Izraelců

K prvnímu střetu v neděli došlo na autobusové zastávce poblíž osady Tapuach. Čtyři Izraelci tam utrpěli zranění poté, když do nich Palestinec najel automobilem. Informoval o tom deník The Jerusalem Post s odvoláním na místní záchranáře. Policisté muže zastřelili.

Od poloviny září zemřelo při palestinských útocích již 11 Izraelců, většinou na bodná zranění. O život přišlo i 74 Palestinců, z nichž 47 bylo podle policie útočníky. Zbylých 27 Palestinců zahynulo při střetech, které vypukly mezi demonstranty házejícími kameny a bezpečnostními složkami.

Vlna násilností mezi Izraelci a Palestinci se rozhořela kvůli posvátným místům na Chrámové hoře v Jeruzalémě. Na posvátném místě stojí dvě významné mešity, ale v minulosti zde býval také židovský chrám. V posledních měsících na místo začali chodit Židé ve větším počtu než v minulosti a Palestinci se obávají, že vláda Židům povolí se na hoře modlit, což dosud nesměli. Izraelská vláda nicméně popírá, že má v úmyslu dosavadní režim měnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám