Hlavní obsah

Izraelská armáda zastřelila tří útočící Palestince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelská armáda v úterý zastřelila na okupovaném Západním břehu Jordánu tři Palestince, kteří útočili noži. Dva Palestince zabila u židovské osady, kde napadli a pobodali izraelského vojáka. Voják utrpěl středně těžká zranění. V městě Hebron pak byl zastřelen další Palestinec, který se pokusil rovněž napadnout vojáka.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Na Západním břehu Jordánu zastřelila izraelská armáda dva Palestince.

Článek

Nejnovější vlna násilností mezi Izraelci a Palestinci už trvá měsíc, rozpoutala se kvůli posvátným místům na Chrámové hoře v Jeruzalémě.

Izraelští vojáci prý spatřili dva Palestince, kteří se chovali podezřele na jedné z křižovatek poblíž židovské osady. Muži, kteří následně pobodali a zranili jednoho z vojáků, byli zastřeleni, uvedl armádní mluvčí. Podle jejich rodin bylo Palestincům 17 a 22 let.

Nová vlna násilí v Izraeli si od 1. října vyžádala životy 11 izraelských vojáků a civilistů a 59 Palestinců nebo arabských obyvatel Izraele, včetně 31 osob, které úřady identifikovaly jako útočníky. Počet zabitých Izraelců se dnes zvýšil na 11 poté, co svým zraněním podlehl izraelsko-americký občan Richard Lakin, který byl zraněn při útoku v jeruzalémském autobuse v polovině října.

Mezi Palestinci se rozšířily zvěsti, že Izrael chce Chrámovou horu, místo významné pro islám i judaismus převzít pod kontrolu, což však izraelská vláda důrazně popírá. V sobotu premiér Benjamin Netanjahu znovu zopakoval, že u mešit na Chrámové hoře bude i nadále platit zákaz modliteb pro nemuslimské věřící.

Reklama

Výběr článků

Načítám