Hlavní obsah

Irák útočil na Bagdádího, mezi osmi oběťmi není

Bagdád

Irák v neděli oznámil, že podnikl nálet na kolonu, ve které měl jet vůdce Islámského státu abú Bakr Bagdádí. Podle zdravotnických zdrojů zasažen nebyl, při náletu na západě Iráku však zahynulo osm jiných představitelů IS, uvedla v pondělí agentura Reuters.

Abú Bakr Bagdádí při prvním a jediném veřejném vystoupení

Článek

Podle nemocničních zdrojů byly na západě Iráku zasaženy dva domy. Zabito bylo osm místních velitelů policie Islámského státu.

Ani Spojené státy nemají informace, které by potvrzovaly smrt nebo zranění Bagdádího.

Na twitterovém účtu, který obvykle publikuje zprávy z IS, se objevilo prohlášení, že tvrzení o náletu, při němž byl zasažen Bagdádí, jsou nepravdivá.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Příznivci IS na Twitteru napsali, že i kdyby byl Bagdádí zabit, samozvaný chalífát by přežil: „Myslíte si, že bychom opustili chalífát, ty hnusný světe? To je víra v Boha, povstala v hlavách hrdinů a mučedníků a pokaždé, když je někdo z nich umučen, sílí.“

Irák i Američany vedená koalice opakovaně útočily na Bagdádího, objevily se i zprávy, že byl zasažen, ale nikdy se nepotvrdily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám