Hlavní obsah

Syrští vzbouřenci z An-Nusry postříleli 56 vojáků

Londýn

Syrští radikálové z Fronty an-Nusra napojené na Al-Káidu postříleli 56 vládních vojáků na letecké základně Abú ad-Duhur v provincii Idlíb. Agentura Reuters to uvedla s odvoláním na exilovou organizaci SOHR monitorující dění v Sýrii.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Bojovníci Fronty an-Nusra na dobyté základně syrského letectva Abú Zuhúr v provincii Idlib

Článek

Vojáci byli podle SOHR postříleni před několika dny, uvedl její ředitel Rami Abdul Rahmán: „Potvrdili jsme to včera večer přes lidi, kteří to viděli, a na základě obrázků, které přišly - poprava se stala.” Podle informací agentury AP bylo ze zmíněných 56 příslušníků ozbrojených sil 45 hromadně zastřeleno v pátek na ranveji letiště.

List The Jerusalem Post s odkazem na exilovou skupinu uvedl, že radikálové další čtyři desítky vojáků zajali.

Syrské vládní zdroje zprávu odmítly komentovat.

Leteckou základnu Abú ad-Duhúr dobyli rebelové z Fronty an-Nusra 9. září. Byl to poslední opěrný bod vlády v provincii Idlíb.

Po jejím dobytí se na  Facebooku objevily kritické komentáře k postupu armády: ”Nechali letiště obklíčené dva roky. Tento scénář se opakuje,” napsal obyvatel Tartu. Další uvedl, že se nelze divit, že vojáci dezertují.

Syrské nálety

Sýrie v pátek pokračovala v náletech na pozice, které drží v zemi islámští radikálové. Podnikla jich pětadvacet. Nejméně 26 lidí zahynulo při bombardování pozice Islámského státu (IS) v Palmýře. Podle agentury Reuters to oznámili syrští ochránci lidských práv, kteří situaci monitorují z Londýna.  Mezi mrtvými je 12 členů Islámského státu, sdělila Syrská organizace pro lidská práva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám