Hlavní obsah

Kamera zachytila pád jeřábu v mešitě v Mekce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video natočené jedním z návštěvníků Velké mešity v Mekce zachycuje páteční pád jeřábu, při němž zahynulo 107 lidí a dalších 238 utrpělo zranění. Další video zveřejněné v neděli agenturou Reuters ukazuje místo nehody krátce po pádu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád jeřábu v prostorách Velké mešity v MekceVideo: Gindy, Newsflare.com

 
Článek

Saudskoarabské úřady uvedly, že za pádem jeřábu stojí silný vítr, který foukal během páteční prudké bouře. [celá zpráva]

Místo nehody navštívil v sobotu král Saudské Arábie Salmán bin Abd al-Azíz. Navštívil také zraněné v nemocnici. Podle tamních médií pocházejí z několika zemí včetně Íránu, Turecka nebo Afghánistánu.

„Přijel jsem, abych zkontroloval, co se stalo a jak se to stalo a abych byl se svými občany. Budeme pracovat na vyšetření příčin nehody a pak oznámíme veškerá fakta,“ uvedl král během návštěvy mešity.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velká mešita krátce po pádu jeřábuVideo: Reuters

Jeřábů se v prostorách mešity nachází hned několik, protože v areálu probíhá rekonstrukce, která má podle BBC rozšířit prostory mešity o 400 tisíc metrů čtverečních, aby se do něj vešlo 2,2 miliónu lidí najednou.

Mekka se připravuje na pouť hadždž, která nebude navzdory tragédii zrušena. Uvedla to agentura AFP s odvoláním na saudskoarabské úřady. [celá zpráva]

Pouť má jednou za život vykonat každý muslim. Podle islámského lunárního kalendáře začíná v týdnu od 21. září. Loni se jí měly zúčastnit více než dva milióny lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám