Hlavní obsah

Při náletu na jemenský přístav zemřelo dvacet Indů

Saná/Rijád

Nejméně dvacet Indů zahynulo při náletu letadel koalice vedené Saúdskou Arábií proti pašerákům paliv v jemenském přístavu Hudajdá. Uvedli to místní rybáři pro agenturu Reuters. Nové nálety jsou odvetou za útok povstalců balistickou raketou scud. Do války proti jemenským šíitům se na straně Saúdské Arábie zapojuje stále více vojáků, podle Al-Džazíry je jich tam už deset tisíc.

Foto: Khaled Abdullah, Reuters

Náletem poškozené jemenské ministerstvo obrany v Saná

Článek

V malém přístavu Chocha u Hudajdy, který využívají pašeráci paliv, zasáhly rakety dvě lodě, zahynulo při tom nejméně 20 členů jejich indické posádky.

Koalice od pátku zesílila letecké údery na všechny oblasti Jemenu pod kontrolou šíitských Húsíů poté, co jimi vypálená raketa scud zabila v provincii Maríb šedesát vojáků ze Saúdské Arábie, Bahrajnu a Spojených arabských emirátů.

Pří odvetných úderech na tuto středojemenskou provincii údajně zahynulo 12 šíitských povstalců. Jen během úterka tam jednotky podporující jemenskou exilovou vládu provedly 20 leteckých úderů.

Při zesíleném bombardování metropole Saná, kterou plánuje koalice dobýt, zahynulo patnáct lidí a dalších sedmdesát jich bylo zraněno, uvedli povstalci.

Intervenční jednotky sílí

Televize Al-Džazíra oznámila, že v zemi působí už deset tisíc koaličních vojáků. Agentura Reuters uvedla, že do Jemenu má dorazit neupřesněný počet egyptských vojáků a Súdán plánuje vyslat 6000 mužů. Do země také míří druhý katarský kontingent. Katar vysílá do Jemenu tisíc vojáků. Koaliční jednotky také posílily svou výzbroj o 30 bitevních vrtulníků AH-64 Apache a desítky obrněných vozidel.

Reklama

Související články

Katar se zapojil do intervence v Jemenu

Katar vyslal do Jemenu 1000 vojáků, 200 obrněných vozidel a 20 vrtulníků. Stanou se součástí spojenecké koalice pod vedením Saúdské Arábie bojující s šíitskými...

Výběr článků

Načítám