Hlavní obsah

Atentát na modlící se saúdské vojáky má patnáct obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rijád
Aktualizováno

Nejméně 15 lidí, převážně členů saúdskoarabských bezpečnostních sil zahynulo ve čtvrtek při sebevražedném atentátu na mešitu na jihu Saúdské Arábie, uvedla saúdskoarabská státní televize Al-Ichbarija. Dalších dvacet osob je zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atentátník zabil v mešitě 15 příslušníků saúdských speciálních silVideo: Reuters

 
Článek

Atentátník zaútočil na mešitu používanou příslušníky saúdských speciálních sil ve chvíli, kdy se v ní modlili vojáci. Televize útok označila za teroristický čin.

Ministerstvo vnitra zatím potvrdilo patnáct mrtvých, třináct mrtvých na místě, dva podlehli později zraněním. Tři oběti jsou z řad zaměstnanců základy, zbytek příslušníci speciálních sil ze zásahové jednotky SWAT, uvedla agentura Reuters. Televize uváděla 17 obětí.

Podle policie použil atentátník vestu s výbušninami.

K útoku se nikdo nepřihlásil.

Mešita se nachází ve města Abhá u vojenské základny v provincii Asír, která leží u hranice s Jemenem.

V květnu byly v království spáchány dva útoky na mešity a zemřelo při nich přes 20 lidí. K oběma se přihlásil Islámský stát. [celá zpráva]

V červenci úřady v zemi zatkly 431 lidí v rámci zátahu na buňky Islámského státu.

Saúdská Arábie je součástí kolice zemí bojujících proti IS v Sýrii, na kterou podniká nálety. Bombarduje však ze vzduchu i šíitské povstalce v Jemenu.

Reklama

Výběr článků

Načítám