Hlavní obsah

Islámský stát ukřižoval teenagery, protože nedodržovali půst

Radikálové z Islámského státu v Sýrii ukřižovali dvojici teenagerů mladších 18 let, protože nedodrželi půst během svatého měsíce ramadánu. Oznámila to exilová organizace SOHR, která dění v Sýrii monitoruje z Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Extremisté z Islámského státu

Článek

„Zřejmě je chytili při jídle,“ uvedl ředitel organizace Ramí Abdar Rahmán. Chlapce podle jeho slov usmrtili ve městě Majadín ve východní provincii Dajr az-Zúr. Ukřižovali je a na krk jim pověsili cedulky hlásající, že se dopustili zločinu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Muslimové musí během ramadánu dodržovat půst od východu do západu slunce. Děti, těhotné ženy, senioři, nemocní a lidé na cestách však mají výjimku.

Islámský stát už dříve zveřejnil snímky obětí, které ukřižoval. OSN na počátku roku upozornila, že oběťmi brutálního násilí se často stávají děti.

„Obdrželi jsme zprávy o dětech, zvláště mentálně slabších, které byly zneužity k sebevražedným pumovým útokům,“ uvedla představitelka OSN Renate Winterová a dodala, že z videí umístěných na internetu plyne, že IS také využívá dětské vojáky, z nichž některým je teprve osm let.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Ramadán letos začal 18. června a potrvá do 17. července.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám