Hlavní obsah

Sestřelili jsme irácký bitevník, chlubí se bojovníci Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Radikální organizace Islámský stát údajně sestřelila severně od města Ramádí v provincii Anbár irácký bojový letoun. Uvedla to ve čtvrtek agentura Reuters s odkazem na twitterový účet islamistů. Pravdivost informace však zatím nebylo možné nezávisle ověřit.

Foto: Eduard Korniyenko, Reuters

Bitevník Suchoj Su-25

Článek

Bojový letoun islamisté údajně sestřelili v okamžiku, kdy útočil na jejich pozice severně od Ramádí, metropole převážně sunnitské provincie Anbár na západě Iráku. Pád bitevníku Suchoj Su-25 irácké armády potvrdil i jeden z bojovníků sunnitských sil věrných vládě v Bagdádu. Sama armáda se však k incidentu zatím nevyjádřila.

Irácká armáda se pod tlakem IS z Ramádí stáhla letos v květnu. Za pomoci náletů Američany vedené koalice, šíitských dobrovolnických milic a místních sunnitských kmenů se nyní snaží dostat strategické sídlo zpět pod svou kontrolu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Organizace Islámský stát ovládá zhruba třetinu Iráku, kterou získala během bleskové ofenzivy loni v červnu. Kontroluje rovněž rozsáhlé oblasti na východě a severu sousední Sýrie.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám