Hlavní obsah

Islámský stát usekl hlavy dalším Iráčanům. Je to trest za homosexualitu

– Bagdád • Aktualizováno

Islámský stát (IS) v Mosulu na severu Iráku setnul hlavu nejméně třem mužům. Dva byli obviněni z homosexuality a třetí z rouhání, uvedla agentura AFP s odvoláním na fotografie, které se v úterý objevily na internetu. Agentura EVE uvádí čtyři popravené.

Záběr ze starší popravy šíitů

Článek

Na záběrech jsou vidět klečící muži se zavázanýma očima a maskovaný popravčí oblečený v černém, jak drží dlouhý meč.

Místní úředník Muhamad Faris EFE řekl, že Islámský stát nahnal obyvatele čtvrti Rašídija na severu města, aby sledovali popravu čtyř mužů mezi dvaceti a třiceti lety.

Náboženský soudce Taha Jasín oznámil, že vynesl absolutní trest nad všemi čtyřmi, protože se dopustili homosexuality. Kvůli své sexuální orientaci byli v Mosulu popraveni už 6. ledna čtyři Iráčané ve věku 18 až 26 let.

Islámský stát prosazuje nejpřísnější formu práva šaría. To zakazuje konzumovanou homosexualitu.

Na přelomu března shodili ze střechy nejvyšší budovy v syrské Rakce mladého muže, který byl též obviněn z homosexuality, což vyjádřili tím, že ho označili za Lotovo dítě (odkaz za hříšné biblické město Sodomu, kde Lot pobýval - pozn. red.). Pověsili ho na konstrukci trčící nad ulici, kde už čekal krvežíznivý dav. Pak ho odřízli, takže se zřítil na zem. Podobný osud čekal už v lednu a v únoru další homosexuály ve městě. Ti pád přežili, a tak je dav ukamenoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám