Hlavní obsah

Ajatolláh Chameneí je v kritickém stavu v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Nejvyšší íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí byl v kritickém stavu hospitalizován v nemocnici v Teheránu, uvedl ve čtvrtek list Jerusalem Post s odvoláním na arabská média. Podle jejich informací se Chameneímu šíří do těla rakovina prostaty.

Foto: Reuters

Íránský ajatolláh Alí Chameneí

Článek

Izraelský zpravodajský server Aruc Ševa (Kanál 7) ve čtvrtek oznámil, že Chameneí byl ve středu hospitalizován v kritickém stavu a že některé orgány jeho těla selhaly.

Francouzský deník Le Figaro tento týden již psal o poznatcích západních zpravodajských služeb, podle nichž rakovina u Chameneího dospěla do stadia, kdy mu zbývají nejvýše dva roky života.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chameneí prodělal vloni v září operaci, při níž lékaři zjistili, že jeho stav je fatální. V Íránu jsou ovšem informace o ajatolláhově zdravotním stavu neveřejné. Pro západní země jsou informace o Chameneího stavu a o jeho případném nástupci klíčové, protože by to mohlo ovlivnit jednání o íránském jaderném programu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám