Hlavní obsah

Islámský stát předvedl triumfální přehlídku, zajatce převážel v klecích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedou s hlavami skloněnými, v oranžových vězeňských košilích, bez naděje, vstříc zřejmě tragickému osudu. Jsou zavřeni v klecích, stejných, jako byla ta, v níž byl nedávno zaživa upálen jordánský pilot Maáz Kasásba. Na internetu se objevilo nepříliš kvalitní video, na němž jsou vidět zajatí kurdští pešmergové, které převážejí radikálové z Islámského státu za auty v rámci pochybné slavnostní přehlídky.

BEZ KOMENTÁŘE: Pešmergové v klecích Islámského státu

 
Článek

Podle příspěvků na sociálních sítích plánuje IS provést se zajatci totéž, co s jordánským pilotem, napsal v sobotu Daily Mail. Vítězoslavná jízda se 17 zajatci v klecích, po nichž radikálové rozjařeně pokřikují, se pravděpodobně odehrála v severoiráckém Kirkúku, ve kterém nedávno probíhaly urputné boje.

Záběr z přehlídky Islámského státu

Na záběrech každou klec obklopuje skupina většinou zahalených islamistů, z nichž někteří mávají černými vlajkami Islámského státu a jiní zvedají do výše kalašnikovy. Mezi lidmi v průvodu se objevují mobilní telefony, kterými si účastníci exhibici zvěčňují. Touto cestou se nahrávka zřejmě dostala i na internet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Video IS s pilotem Maázem KasásbemVideo: Reuters

Podle jordánské státní televize byl pilot Maáz Kasásba zaživa upálen 3. ledna. [celá zpráva]

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Předpokládá se, že před popravou byl pod silnými sedativy. IS o něco později zveřejnil i sestříhaný video záznam. Jde o několikáté video v řadě ukazující popravu zajatců. V reakci na smrt pilota popravilo Jordánsko dva irácké extremisty a na pozice Islámského státu podniklo masivní nálety. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám