Hlavní obsah

Islamisté vypálili 38 raket na Damašek, usmrtili sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedm lidí si vyžádala nedělní střelba na syrskou metropoli. Islamisté vypálili celkem 38 raket, jde o jeden z nejhorších útoků za více než rok. Syrská armáda na útok odpověděla střelbou.

Foto: Omar Sanadiki/Files , Reuters

Zničené předměstí Damašku

Článek

Za útokem nejspíš stojí hnutí, které si říká Islámská armáda. Je to jedna ze skupin bojujících proti režimu prezidenta Bašára Asada. Islamisté již před pár dny varovali, že chystají odvetu za nedávný útok armády v oblasti východní Ghúta, kde zahynulo přes 40 lidí. Dnešní raketový útok byl údajně proveden z minometů a použity byly i rakety typu Kaťuša.

Syrská armáda v odvetě bombardovala damašské předměstí Dúma, kde jsou islamisté z Islámské armády nejaktivnější, uvedl Ramí Abdar Rahmán, šéf Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci monitoruje z Londýna. Dúma leží na jedné z hlavních silnic spojujících Damašek s městem Homs.

Povstání proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada, které přerostlo v občanskou válku, začalo v březnu 2011. Od té doby si konflikt vyžádal přes 200 000 obětí.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakousko soudí prvního válečníka ze Sýrie

V Rakousku stanul ve čtvrtek před soudem první člověk, jehož obvinili kvůli tomu, že bojoval v řadách Islámského státu (IS) v Sýrii. Třicetiletý Čečenec čelí...

Výběr článků

Načítám