Hlavní obsah

U paláce jemenského prezidenta zuří boje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná

U paláce jemenského prezidenta v pondělí ráno vypukly boje mezi ozbrojenými rebely a vládními vojáky. S odvoláním na očité svědky to uvedla agentura AP. Úřady se k tomu zatím nevyjádřily.

Foto: Khaled Abdullah, Reuters

Vrak automobilu na místě výbuchu v jemenské metropoli Saná

Článek

Z místa je podle výpovědí očitých svědků slyšet silná střelba a výbuchy minometných granátů. Tamní civilní obyvatelstvo uteklo z místa bojů.

Jemenem už několik měsíců zmítají násilnosti a časté útoky. Šíité, kteří tradičně obývali sever země, v září obsadili metropoli Saná a vynutili si vznik nové vlády. Do boje proti nim se kromě soupeřících sunnitských kmenů pustila i místní odnož Al-Káidy.

Reklama

Související témata:

Související články

Jemenská Al-Káida hrozí útoky ve Francii

Náboženský představitel odnože teroristické sítě Al-Káida na Arabském polostrově na videozáznamu zveřejněném v pátek varoval, že Francie se stane terčem...

V Jemenu unesli šéfa prezidentské kanceláře

Ozbrojený gang unesl v sobotu šéfa tamní prezidentské kanceláře Ahmada Aváda bin Mubáraka a dva členy jeho ochranky. Informovaly o tom agentura AP a BBC. Zemí...

Výběr článků

Načítám