Hlavní obsah

Dostaňte nás domů, prosí na videu Italky unesené v Sýrii

• Aktualizováno

Na internetovém serveru YouTube se objevilo video s dvojicí italských humanitárních pracovnic, které loni v létě unesli v Sýrii. Dvacetiletá Greta Ramelliová a o rok starší Vanessa Marzullová na záběrech pořízených údajně 17. prosince prosí italskou vládu, aby je dostala do Vánoc domů, protože jim hrozí smrt.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Unesené humanitární pracovniceVideo: Reuters

 
Článek

„Jmenujeme se Greta Ramelliová a Vanessa Marzullová. Žádáme naši vládu a její prostředníky, aby nás dostali domů, než budou Vánoce. Jsme ve velkém nebezpečí a mohou nás zabít. Vláda a její prostředníci mají zodpovědnost za naše životy,“ říká jedna z nich.

Mladé ženy byly uneseny u Halabu v červenci jen pár dní poté, co dorazily do válkou zdecimované Sýrie. Před zveřejněním videa byly naposledy spatřeny 1. srpna. Údajně je unesla radikální fronta An-Nusra, nikoliv Islámský stát, který stětím zavraždil už pět západních rukojmích.

Podle syrské exilové organizace SOHR, která monitoruje dění v Sýrii, si válka vyžádala už více než 200 tisíc lidských životů. Loni bylo podle ní zabito nejméně 76 021 lidí, z toho bezmála 18 tisíc civilistů včetně 3501 dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám