Hlavní obsah

Tajné video z bašty Islámského státu: Kalašnikovy tam nosí i ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakka

Výjimečný pohled na dění v severosyrském městě Rakka, které je hlavní baštou radikálů z Islámského státu, nabízí záběry pořízené tajně jednou z obyvatelek. O útočné pušky v ulicích není nouze, nosí je tam muži i ženy. Video zveřejnila francouzská televize France 2.

BEZ KOMENTÁŘE: Syřanka tajně natočila život v Rakce pod kontrolou IS

 
Článek

Nejmenovaná žena filmovala s kamerou ukrytou pod oděvem burkou. Záběry dokazují, že v Rakce nechodí s puškami Ak-47 jen mužští bojovníci, ale také ženy. Jednu takovou kamera zachytila, když vedla své dítě na hřiště.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Video také ukazuje skupinu žen v internetové kavárně. Mluví bezchybnou francouzštinou, když si přes internet volají se svými příbuznými ve Francii. Jedna vzkazuje své matce: „Říkám ti otevřeně, že jsem neriskovala cestu sem, abych se vracela do Francie. Zpátky se nevrátím, protože se mi tady vede dobře. Všechno, co vidím v televizi, není pravda. Chápeš? Televize všechno zveličuje“.

V Sýrii bojuje zhruba 350 francouzských občanů.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Rakka je hlavní baštou Islámského státu, který ovládl část Sýrie a Iráku, kde vyhlásil chalífát. Od úterý se ale opakovaně stala terčem vzdušného úderu Spojených států a jejich arabských spojenců. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám