Hlavní obsah

Palestince, kteří naplánovali únos židovských studentů, Izraelci zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Izraelští vojáci v úterý na Západním břehu Jordánu zastřelili dvojici mužů podezřelých z únosu a vraždy tří izraelských studentů v polovině června. Informoval o tom list Jerusalem Post s odvoláním na izraelský armádní rozhlas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelská armáda zastřelila dva Palestince, podezřelé z vraždy židovských studentůVideo: Reuters

 
Článek

Podle izraelské tajné služby byli přímo za únos studentů zodpovědni dva Palestinci, Marván Kavásma a Ámir abú Áiša, kteří se hlásí k palestinskému hnutí Hamás.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oba muži byli zahlédnuti v domě v Hebronu a izraelská armáda a agenti izraelské kontrarozvědky na budovu zaútočili, napsala agentura AFP.

Během akce došlo k přestřelce a oba Palestinci byli podle armády zabiti.

Foto: Shin Bet

Zleva Marván Kavasmá (29) a Amar abú Ísá (32), kteří podle izraelské bezpečnostní služby Šin Bet unesli tři izraelské studenty

Trojice židovských studentů se ztratila v polovině června. I přes rozsáhlou pátrací akci našli jejich těla až o tři týdny později. Údajný iniciátor akce již byl zatčen, oba hlavní podezřelí však dosud unikali.

Foto: Handout, Reuters

Tři židovští chlapci - Naftali Fraenkel (vlevo), Gil'ad Šaer (uprostřed) a Ejal Jifrach (vpravo), kteří byli uneseni na západním břehu Jordánu.

Po únosu a vraždě tří studentů a následném zabití palestinského mladíka v Jeruzalémě v létě začal zatím poslední izraelsko-palestinský konflikt. Zahynulo při něm více než 2000 Palestinců a 73 lidí na izraelské straně. Izraelci při úderech dům jednoho z hledaných Palestinců zničili. Boje ukončilo na konci srpna příměří.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám