Hlavní obsah

Za hromadné znásilnění poslal soud na smrt sedm mužů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Afghánský soud v Kábulu v neděli odsoudil k trestu smrti sedm mužů. Ti se minulý měsíc převlékli za policisty a přepadli skupinu žen, vracejících se ze svatby. Čtyři z nich okradli a znásilnili, jedna z obětí byla těhotná, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Afghánský soud odsoudil k smrti sedm mužů za hromadné znásilněníVideo: Reuters

 
Článek

Skupinka mužů, někteří v policejních uniformách a se samopaly, zastavila v noci před hlavním městem kolonu vozidel, ve kterých ženy cestovaly i se svými rodinami. Čtyři vytáhli ven z aut a v nedalekém poli u hlavní silnice je znásilnili. Své oběti rovněž zbili a ukradli jim šperky a mobilní telefony.

Útok vyvolal v zemi obrovskou vlnu solidarity se znásilněnými. Stovky lidí vyšly do ulic a požadovaly spravedlnost. I prezident Hamíd Karzáí slíbil už minulý týden delegaci žen, že násilníci budou čelit nejvyššímu trestu.

Hromadné znásilnění ozbrojenými muži je v Kábulu velmi vzácné.

Exekuce musí ještě podle tamního práva ratifikovat prezident. Proti nedělnímu rozsudku se násilníci mohou odvolat u soudu vyššího stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám