Hlavní obsah

U Jeruzaléma se ztratil student náboženství, policie po něm marně pátrá

Izraelská policie pátrá po třiadvacetiletém studentovi náboženství Aaronu Soferovi, který v pátek zmizel během výletu do lesa poblíž Jeruzaléma. Mladík, který pochází z amerického New Jersey, je ultraortodoxní student takzvané ješivy, tedy židovské náboženské školy, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Policie po mladíkovi zahájila rozsáhlé pátrání. lustrační foto

Článek

Do Izraele odcestovali i jeho rodiče. "Fyzicky, mentálně i emocionálně zdravý muž takto nezmizí na 72 hodin," uvedl mluvčí rodiny Soferových Dov Hirth. "Rodina není spokojena se způsobem, jakým dosud probíhalo pátrání a záchranná operace," dodal. Rodina proto žádá, aby se do pátrání zapojila i armáda.

Podle Hirtha je velmi neobvyklé, že by se Aaron tak dlouho neozval rodině ani škole. "Je známo, že se v tomto lese stala vražda. A vzhledem k nynějším napjatým vztahům s Palestinci máme pocit, že by se pátrání po Aaronovi měla zúčastnit armáda," dodal mluvčí rodiny.

Narážel na fakt, že ve stejném lese byl zavražděn šestnáctiletý palestinský hoch Muhammad abú Chudajr, kterého unesli a zabili židovští extremisté v reakci na předchozí únos tří izraelských mladíků.

Policie podle svého mluvčího Mickyho Rosenfelda prověřuje všechny možnosti včetně té, že se student mohl stát obětí útoku palestinských radikálů.

Současný konflikt mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás vypukl na začátku července, když byli na Západním břehu Jordánu uneseni tři izraelští studenti. Později byla nalezena jejich mrtvá těla a k útoku se přiznali radikálové z hnutí Hamás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám