Hlavní obsah

Izraelský útok v Gaze nepřežili dva lidé, pět je zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva Palestinci přišli o život při nedělním izraelském útoku ve správním středisku pásma Gazy. Informovala o tom agentura AFP. Dalších pět lidí bylo podle záchranářů zraněno. Současný konflikt mezi Izraelem a palestinským radikálním hnutím Hamas v pásmu Gazy trvá skoro 50 dní a události z posledních hodin naznačují další eskalaci násilí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při sobotním útoku na Gazu byla zničena 13patrová budovaVideo: Reuters

 
Článek

Ve městě Rafáh na jihu pásma zničil izraelský nálet sedmipatrovou administrativní budovu, v níž je i kancelář Hamásem ovládaného ministerstva vnitra. Po dalším náletu vyhořelo nedaleké obchodní centrum. V sobotu padl za oběť leteckého úderu třináctipatrový dům v Gaze.

Izrael podle agentury AP zřejmě používá novou taktiku, kdy se zaměřuje na velké budovy. Izraelská armáda začala během víkendu telefonicky varovat obyvatele Gazy, že se zaměří na velké objekty sloužící k přechovávání "infrastruktury, kterou využívají teroristé" a že by se k těmto budovám neměli přibližovat.

Izraelská armáda zároveň uvedla, že ozbrojenci z Hamásu v neděli vystřelili na území židovského státu nejméně deset raket a minometných granátů.

Během nynějšího konfliktu, který se rozhořel začátkem července, zahynulo podle palestinských úřadů a OSN přes 2100 Palestinců, z toho skoro 500 dětí. Na izraelské straně přišlo o život 64 vojáků a čtyři civilisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám