Hlavní obsah

Utopíme vás v krvi, vyhrožuje Američanům Islámský stát

Bagdád/Washington

Organizace Islámský stát (IS) v pondělí varovala Spojené státy, že je „utopí v krvi”, pokud neustanou v náletech na pozice islamistů v Iráku. Prezident USA Barack Obama mezitím slíbil, že Washington bude v boji proti IS uplatňovat „dlouhodobou strategii”.

Utopíme vás všechny v krvi, vzkázali islamisté AmeričanůmVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Aktivisté IS prostřednictvím videa vyhrožují podle agentury Reuters Američanům, že na ně budou útočit „kdekoli”, pokud jejich nálety budou zasahovat jejich bojovníky. Na záznamu se objevuje fotografie Američana, jemuž byla useknuta hlava během americké okupace Iráku, a doprovází ji oznámení: „Utopíme vás v krvi”.

Obama v pondělí v Bílém domě slíbil dlouhodobou strategii, která má zvrátit současný trend pokračující rozpínavosti islamistů na severozápadě Iráku. Podle amerického prezidenta představují radikálové nebezpečí nejen pro Iráčany, ale i pro celý region.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Reuters

bojovník Islámského státu v Iráku a v Levantě s jeho vlajkou v syrské Rakce

USA podnikají nálety na pozice IS necelé dva týdny. Bombardování přineslo dle všeho svůj první velký zvrat v těchto dnech, kdy iráčtí Kurdové hlásí na severu úspěšné znovudobytí významné přehrady u Mosulu, druhého největšího města v zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pešmergové dobyli několik iráckých vesnic a městVideo: Reuters

Obama to označil za významný krok kupředu. Hrozící poškození hráze by podle něj mohlo mít katastrofální následky.

Související témata:

Foto: Reuters

bojovník Islámského státu v Iráku a v Levantě s jeho vlajkou v syrské Rakce

Foto: Ahmed Saad, Reuters

Demonstrace na podporu dosavadního premiéra Núrího Málikího v Bagdádu

Reklama

Související témata:

Související články

EU podporuje vyzbrojování Kurdů

Evropská unie souhlasí s dodávkami zbraní pro irácké Kurdy od jednotlivých členských zemí. Během páteční mimořádné schůzky unijních ministrů zahraničí...

Výběr článků

Načítám