Hlavní obsah

Islámský stát zaútočil v Sýrii na armádní základnu

– Rakka/Londýn

Bojovníci Islámského státu zaútočili v noci na čtvrtek na jednu z posledních základen syrské armády v provincii Rakka na severu Sýrie. Při několika sebevražedných útocích a následných střetech zahynuly nejméně čtyři desítky lidí, uvedla agentura Reuters. Boje podle syrských aktivistů dál pokračují.

Foto: ČTK/AP

Bojovník Islámského státu kontroluje nákladní automobil.

Článek

„Alláhu akbar, sdělujeme islámskému národu zprávu o totálním osvobození 93. vojenské brigády,” objevilo se na twitterovém účtu, kde Islámský stát (dříve ISIL) obvykle zveřejňuje informace z provincie Rakka.

Foto: ČTK/AP

Bojovníci Islámského státu na samohybném protiletadlovém čtyřčeti Šilka

Při útocích zemřelo nejméně 27 vládních vojáků a 11 útočících radikálních sunnitů, uvedla syrská exilová organizace SOHR, která dění v zemi monitoruje z Londýna. Boje nadále pokračují, někteří vládní vojáci jsou totiž stále uvnitř základny.

Foto: David Ryneš, Novinky

Bojovníci Islámského státu před dvěma týdny dobyli jinou velkou syrskou armádní základnu na předměstí stejnojmenného města Rakka a zabili nejméně 50 vojáků. Před třemi týdny zase získali kontrolu nad významným nalezištěm plynu v centrální Sýrii, kde přišlo o život na 270 vojáků, strážců a zaměstnanců. Islámský stát ovládá většinu provincie Rakka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám