Hlavní obsah

Muž s bagrem najel v Jeruzalémě do autobusu, zastřelili ho

Jeruzalém
Aktualizováno

Muž s bagrem najel v pondělí v Jeruzalémě do autobusu. Pět lidí se při tom zranilo, nejméně jeden z nich je v kritickém stavu. Policie útočníka zastřelila, informoval server deníku Ha’arec.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok s bagrem v Jeruzalémě

 
Článek

Incident, který policie označila za teroristický útok, se udál hodinu a půl po poledni místního času ve čtvrti, kde žijí převážně ortodoxní židé. Policie obdržela hlášení, že řidič s bagrem nejprve přejel jednoho chodce a následně najel do autobusu, který se pak převrátil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zhruba dvacetiletý chodec bojuje o život. Útočníka policie zastřelila.

BEZ KOMENTÁŘE: Příměří boje nezastavilo

Podobné útoky nejsou výjimečné. Loni izraelští vojáci u Ramalláhu na Západním břehu Jordánu zastřelili Palestince, který s traktorem pronikl na jejich základnu. V roce 2008 se v Jeruzalémě udály hned dva útoky s nakladačem. V prvním případě si vyžádal tři mrtvé, v druhém šestnáct zraněných. Bezpečnostní síly vždy útočníka zastřelily.

Poslední útok se udál v době krátkodobého humanitárního příměří, které Izrael vyhlásil v pásmu Gazy, kde čtvrtým týdnem armáda likviduje infrastrukturu a pozice palestinských bojovníků z hnutí Hamás. Obě strany se vzájemně obviňují, že klid zbraní porušily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám