Hlavní obsah

Při dalším útoku Izraele na školu OSN v Gaze zemřelo 20 lidí

– Gaza • Aktualizováno
Novinky, rei

Nejméně 20 lidí ve středu zemřelo při izraelském útoku na školu, kterou OSN provozuje v uprchlickém táboře Džabalíja na severu pásma Gazy. Oznámily to palestinské úřady. Je to už druhý útok na školu OSN za poslední dva týdny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael zaútočil na další školu OSN v pásmu GazyVideo: Reuters

 
Článek

Útok potvrdil Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA). Podle něj je obětí 16. Izraelská armáda zatím útok nepotvrdila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle agentury AFP zasáhla školu nejméně jedna střela. Nejmenovaný zástupce OSN upřesnil, že zasaženy byly dvě třídy dívčí školy. Izraelci jen pár hodin předtím zapojili do úderů v oblasti tanky, dodala AFP.

Foto: Mohammed Salem, Reuters

Zasažená škola OSN v pásmu Gazy

Izraelci tvrdí, že palestinští bojovníci využívají civilní objekty pro boj a jako skladiště zbraní. Podle izraelské stanice Aruc Ševa má armáda k dispozici video zachycující, jak jsou ze školy odpalovány palestinské rakety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelské tanky u hranic s GazouVideo: Reuters

Izraelská operace Ochranné ostří v palestinské enklávě pokračuje 23. dnem. Útoky pokračovaly i přes noc. Při jednom z nich zemřelo na jihu pásma osm členů jedné rodiny. Počet obětí přesáhl 1200, z toho 53 je na izraelské straně. Palestinské úřady ohlásily, že evidují dalších 6700 zraněných. OSN už dříve upozornila, že mezi oběťmi je velké množství dětí.

Příměří odmítají

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu avizoval, že ofenziva potrvá. Tvrdí, že cílem je zničení všech tajných tunelů Hamásu. Palestinské hnutí zase podmiňuje příměří ukončením blokády pásma Gazy.

Nově budou o možnosti humanitárního příměří jednat palestinské frakce ve středu v Káhiře. Agentura AP však v úterý vydala prohlášení velitele ozbrojeného křídla Hamásu Muhammada Dífa, v němž odmítá „jakoukoli podmínku pro příměří“, dokud se Izraelci z Gazy nestáhnou a nepřestanou útočit.

Rakety dál létají i z Gazy na Izrael. V úterý protiraketový štít Železný kupole zachytil čtyři střely nad jižním městem Beerševa a výstražné sirény zněly v Tel Avivu a dalších městech, uvedla BBC.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám