Hlavní obsah

Proč se zřítil malajsijský boeing? Byl to nezdařený atentát na Putina, nebo akce Iluminátů?

Novinky, ema, jz

V souvislosti se čtvrteční havárií malajsijského Boeingu 777 nad Ukrajinou se objevilo množství spekulací až špionážních teorií, které se snaží objasnit událost. Dosavadní vyšetřování nasvědčuje tomu, že stroj byl sestřelený. Využití vojenské techniky vůči civilnímu letadlu se okamžitě začalo spojovat s mnoha konspiračními teoriemi. Jednou z nich je například teorie o zpackaném atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina. Další hovoří o sestřelení jiným letadlem či snaze Iluminátů vyvolat třetí světovou válku.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Trosky malajsijského stroje, který byl sestřelen ve východní Ukrajině.

Článek

Jednou z nejčastěji zmiňovaných konspiračních teorií je ta o nezdařeném atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina. Podle ní měl být malajsijský boeing sestřelen omylem, protože se vzdáleně podobal  Putinovu letadlu vracejícímu se ze summitu BRICS v Brazílii. Jeho letadlo prý totiž letělo téměř totožnou trasou, jako sestřelený Boeing 777, ovšem o zhruba čtyřicet minut později. Za pokusem o atentát by měl stát americký prezident Barack Obama.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Boeing 777 malajsijských aerolinek, který byl sestřelen nad východní Ukrajinou.

Vzápětí po pádu stroje se objevily zprávy  údajného španělského letového dispečera, že v blízkosti boeingu letělo jedno nebo dvě letadla. Údajně to měly být ukrajinské stíhačky, které malajsijský stroj nakonec sestřelily.

Mnozí se přiklánějí k variantě, že stroj sestřelila ukrajinská armáda a vinu se snaží shodit na proruské separatisty. Kyjev by tak získal podporu Západu k masivní ofenzívě proti separatistům na východě Ukrajiny.

Ilumináti chtějí třetí světovou válku

Nevyjasněná nehoda rozvíjí ovšem daleko šílenější verze. Jedna tvrdí, že havarovaný stroj je letadlo, které zmizelo letos v březnu nad Indickým oceánem. Tuto verzi mají podle jejích autorů podporovat fotografie z místa neštěstí, na nichž jsou zachyceny cestovní pasy obětí. Jsou podle nich ve velmi dobrém stavu na to, že by se nacházely v letadle sestřeleném raketou.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Trosky zříceného boeingu

V hledání viníků tragédie nechybí ani teorie, že za vším stojí Izrael, který letadlo sestřelil, aby odvrátil pozornost od pozemní ofenzívy v pásmu Gazy.

Jednou z dalších teorií je, že zničení letadla mají na svědomí Ilumináti, spiklenecká organizace, která údajně tajně řídí světové události. Organizace chce rozpoutat třetí světovou válku a nastolit nový světový řád. Hnutí má být úzce spojeno s číslem sedm a let malajsijských aerolinek MH17 byl Boeing 777, který poprvé vzlétl 17. července roku 1997, tedy přesně na den před sedmnácti lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám