Hlavní obsah

Izrael sestřelil palestinský dron

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izrael v pondělí u města Ašdod sestřelil palestinský bezpilotní letoun. Podle listu Jerusalem Post ho zlikvidovala protiletadlová raketa Patriot. Kvůli dronu se rozhoukaly v Ašdodu sirény.

Foto: Profimedia.cz

Izraelská baterie patriotů na pobřeží

Článek

Bezpilotní průzkumný prostředek vzlétl z Pásma Gazy. Sestřelen byl nad pobřežím u Ašdodu. Po jeho troskách pátrají příslušníci izraelského námořnictva.

Jde o první bezpilotní prostředek, který použili palestinští radikálové od začátku ostřelování Izraele raketami. Pravděpodobně měl zjistit škody napáchané palestinskými raketami. Mohl být íránského původu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Palestinci pokračovali v ostřelování raketami. V pondělí ráno byly terčem Ašketon a poušť Negev v příhraniční oblasti.

Výstřel ze Sýrie byl cílený

Zdroje Izraelských obranných sil (IDF) uvedly, že granát vypálený na území židovského státu ze Sýrie byl vystřelen záměrně. „IDF shledává syrský režim odpovědný za to, co se děje na jeho teritoriu,“ uvedla armáda v prohlášení, z něhož ale neplynulo, zda granát vypálila syrská armáda, nebo vzbouřenci.

Izrael proto ostřeloval místo, odkud byl granát odpálen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám