Hlavní obsah

Barelové bomby shozené na Halab si vyžádaly 40 obětí

Londýn/Bejrút

Při náletech proti povstalcům nedaleko syrského Halabu zahynulo za posledních 24 hodin nejméně 40 lidí, z toho devět dětí. Zabily je barelové bomby, shazované vládními vojsky, uvedla ve středu opoziční exilová syrská skupina SOHR monitorující lidská práva.

Foto: ČTK/AP

Syřan zachraňuje dívku z trosek domu zničeného v Halabu při náletu.

Článek

Barelové bomby shozené v úterý podle ní zabily 22 lidí. Ve středu při novém bombardování východně od města přišlo o život 21 Syřanů.

„Počet obětí se ještě může zvýšit vzhledem k tomu, že mnoho zraněných je ve vážném stavu a v troskách budov se nejspíš ještě nacházejí další těla,” uvedla agentura AFP s odvoláním na SOHR.

Město Halab je jedním z míst, kde se odehrávají nejtvrdší boje. Syrská armáda tam často nasazuje při náletech na čtvrtě v rukou povstalců sudy napěchované střepinami a výbušninou. Povstalci se brání střelbou z minometů nebo podnikají atentáty za pomoci náloží ukrytých v automobilech.

V Sýrii padl velitel Hizballáhu 

Agentura AP s odvoláním na libanonské bezpečnostní zdroje ve středu  informovala, že při bojích v Sýrii přišel o život velitel libanonského radikálního hnutí Hizballáh Fauzí Ajúb, známý také jako abú Abbás.

Ajúb, který měl libanonský a kanadský pas, prý zemřel v bojích již minulý týden. Byl na seznamu nejhledanějších teroristů Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám