Hlavní obsah

Při atentátu v Egyptě zahynul policejní generál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira
Aktualizováno

Exploze bomby nastražené pod autem zabila ve středu v Egyptě brigádního generála policie Ahmada Zakího. Uvedla to státní televize Nile. Atentát byl spáchán 30 kilometrů od Káhiry před domem generála. Připisuje se islámským radikálům.

Foto: Asmaa Waguih, Reuters

Atentáty neustávají ani přes přítomnost ozbrojených sil v ulicích.

Článek

Po loňském svržení prezidenta Muhammada Mursího zemi zachvátily rozsáhlé protesty jeho příznivců. Poté Egypt zakázal Muslimské bratrstvo a označil je za teroristickou organizaci. Demonstrací v ulicích sice ubylo, ale útoky na policisty, zejména vysoce postavené velitele, neustávají.

Při policejní akci proti úkrytu islamistů v Alexandrii na severu země zahynul v průběhu dopoledne jiný policejní důstojník. Podle agentury MENA přišel o život také jeden radikál a další byl zatčen. Policie našla v úkrytu dva opasky s výbušninami, automatické zbraně a podomácku vyrobené bomby.

V sobotu byl zabit u Káhiry policista a zpravodajec. Na začátku dubna byl při pumovém útoku v Káhiře zabit brigádní generál policie Tárik Mirdžáví, který velel vyšetřovacímu oddělení v Gíze. [celá zpráva]

Podle vládních údajů bylo od konce loňského června při útocích zabito více než 430 příslušníků policie a armády.

Reklama

Výběr článků

Načítám