Hlavní obsah

Syrští extremisté živě tweetovali snímky amputace zlodějovy ruky

Novinky, vps

Islámští radikálové v Sýrii zveřejnili na internetu fotografie z probíhající amputace ruky, kterou vykonali na muži, který se přiznal ke krádeži a údajně o trest sám požádal, aby se očistil od hříchů. Na snímky upozornil server listu Washington Post.

Foto: repro Twitter

První fotografie, která se objevila na twitterovém účtu reyadiraq

Článek

Fotografie se objevily na Twitteru v pátek, k incidentu došlo v městě Maskanah na severu Sýrie. Podle britského deníku The Daily Mail amputaci provedli stoupenci radikální organizace Islámský stát v Iráku a Levantě.

Na twitterovém účtu @reyadiraq se objevily tři fotografie. Účet byl později pozastaven a je nedostupný. První snímek ukazoval, jak členové skupiny drží muže se zavázanýma očima a rukou položenou na stole. Vedle stál muž s maskou na obličeji a mačetou v ruce. V popředí četl další muž prohlášení.

Foto: repro Twitter

Druhá fotografie ukazuje okamžik těsně před dopadem mačety

Druhá fotografie zachycovala okamžik těsně před dopadem mačety. O hodinu později se objevil třetí snímek s už useknutou rukou.

Zloděj, který podle skupiny o useknutí ruky sám požádal, ztratil vědomí. Na stole ležela odňatá část ruky, podle zářezů ve stole to vypadalo, že na její amputaci byla potřeba čtyři seknutí.

Foto: repro New York Daily News

Poslední fotografie. Muž po amputaci ztratil vědomí

Radikální hnutí Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL), které trest vykonalo, vzniklo v dubnu roku 2013. Jeho členové bojují na severu Sýrie, ale s jejich radikálností nesouhlasí mnohé skupiny islamistů. Na začátku roku se od něj distancovala Al- Káida, k níž se ISIL hlásí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám