Hlavní obsah

Šaronovi prý zbývají poslední hodiny, jeho stav se dál zhoršuje

Jeruzalém

Zdravotní stav bývalého izraelského premiéra Ariela Šarona se v posledních několika hodinách dramaticky zhoršil. Lékaři již údajně vyrozuměli Šaronovy syny Gilada a Omriho s tím, že jejich otec je blízko smrti a zbývá mu posledních pár hodin života, uvedl izraelský zpravodajský server Ynet s odvoláním na zdroje blízké rodině.

Foto: David Furst, Reuters

Ariel Šaron na záběru z roku 2005

Článek

Šaronova rodina je neustále po jeho boku u nemocničního lůžka. „Jde o Arikovy poslední hodiny,” sdělil nejmenovaný rodinný zdroj. Jeho synové prý již vědí, že se blíží konec.

Bývalý předseda vlády leží již osm let v kómatu po těžkém záchvatu mrtvice, v posledních dnech mu začaly selhávat životně důležité orgány, nejprve ledviny a pak srdce. [celá zpráva]

Už minulý týden lékaři uvedli, že Šaron je v kritickém stavu. [celá zpráva]

Jak uvedl před pár dny ošetřující lékař Zeev Rotstein, srdce pacienta se sice podařilo stabilizovat, nicméně začaly mu postupně selhávat další orgány a trpí rovněž rozsáhlou infekcí. Tehdy ještě Rotstein nicméně tvrdil, že Šaron „bojuje za svůj život jako lev”.

Židovský stát již začal chystat státní pohřeb. Šaron patří ke generaci zakladatelů židovského státu z roku 1948, dění na Blízkém východě pak dlouhá desetiletí ovlivňoval z vysokých vojenských a  politických pozic.

Šaron je v kómatu od druhé mrtvice, která ho postihla v lednu 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám