Hlavní obsah

Nejméně 25 mrtvých po náletu s barelovými bombami na Halab

Halab/Londýn
Aktualizováno

Nálet syrské armády na město Halab na severu země si vyžádal nejméně 25 obětí včetně dvou dětí. Informovala o tom v sobotu agentura AP a televize CNN s odvoláním na informace exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR). Vládní letecká ofenziva v Halabu trvá od půlky prosince, podle SOHR za tu dobu zahynulo už přes 400 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry z místa atentátu v syrském HalabuVideo: Reuters

 
Článek

Podle informací lékařů a vzbouřenců, z nichž čerpá SOHR, bylo zasaženo místní tržiště a okolí nemocnice ve čtvrti Al-Bab. Mezi 25 oběťmi jsou i dvě děti.

Čtvrtě Halabu ovládané vzbouřenci čelí přes dva týdny náletům syrské armády. Ta při nich shazuje z vrtulníků  takzvané barelové bomby. Jde o sudy naplněné silnou výbušninou a střepinami nebo hřebíky, které mají ničivý účinek na živou sílu. [celá zpráva]

Mezinárodní organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch (HRW) minulý týden tyto údery syrské armády kritizovala, neboť armáda nerozlišuje, zda bomby zasáhnou vzbouřence, či civilisty.

Foto: Reuters

Svobodná syrská armáda odapluje v Halabu minometný granát

Zároveň ale organizace kritizovala povstalce, kteří raketami a minomety ostřelují civilní zóny, které jsou pod kontrolou vládních sil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám