Hlavní obsah

Syrská armáda zaútočila na jihu země na islamisty, 60 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Syrská armáda v pátek podnikla útok proti islámským povstalcům v horách v oblasti Kalamún severně od hlavního města Damašku. Exilová Syrská organizace pro lidská práva (OSDH) podle agentury Reuters oznámila, že bitva si vyžádala kolem 60 mrtvých.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle Reuters informace nebylo možné ověřit z nezávislých zdrojů.

Útok byl namířen do oblasti mezi křesťanským městem Málula a obcí Jabrúd, tedy do míst, kde ještě přežívá komunita hovořící starobylým aramejským jazykem, kterým mluvil Ježíš.

Syrská televize odvysílala záběry desítek mrtvých těl ležících v horské oblasti.

"Bylo nás asi 400, včetně Saúdských Arabů, Čečenců a dalších národností," řekl reportérovi syrské státní televize těžce zraněný bojovník, který ležel na zemi.

Ozbrojenec také řekl, že patří ke skupině salafistů, která je jednou z největších a nejlépe organizovaných povstaleckých jednotek bojujících za svržení prezidenta Bašára Asada.

Reklama

Související témata:

Související články

AI: Islamisté v Sýrii mučí i děti

Radikální sunnitská organizace Islámský stát v Iráku a Damašku, která kontroluje velkou část severu Sýrie, provozuje tajné věznice. V nich její příslušníci...

Výběr článků

Načítám