Hlavní obsah

Barelové bombardování Halabu si vyžádalo další desítky mrtvých včetně dětí

Halab

Desítky mrtvých včetně dětí si vyžádala v neděli další vlna náletů syrských vrtulníků na čtvrtě Halabu držené vzbouřenci. Počet mrtvých se liší pole zdrojů, AFP a Reuters uvádějí 42 a zpravodaj televize Al-Džazíra počet obětí odhadl na 70. Týden bombardování Halabu si vyžádal nejméně 200 mrtvých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nedělních náletech zemřelo v syrském Halabu 42 lidí včetně dětíVideo: Reuters

 
Článek

O 42 obětech informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (OSDH). Vrtulníky syrské armády podle ní opět shazovaly improvizované barelové bomby, tedy sudy naplněné výbušninami a hřebíky, jež mají mimořádně ničivý účinek na živou sílu.[celá zpráva]

Foto: Saad Abobrahim, Reuters

Obyvatel Halabu u aut zničených při náletu

Foto: Saad Abobrahim, Reuters

Syřané odnášejí v Halabu zraněného při náletech.

Tento typ bomb byl shazován především na povstalci ovládanou čtvrť Hanono, kde zahynulo šest dětí a 19 dospělých. Dalších 17 lidí utrpělo vážná zranění, uvedla BBC. Další lidé zahynuli, když bomba zasáhla autobus a zabila všechny cestující. Zničila i dalších deset automobilů a dům.

Foto: Saad Abobrahim, Reuters

Syřané si

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Požár po náletu na dům v Halabu

Na jiném místě Sýrie, ve městě Umm al-Amad v provincii Homs obývaném šíity, přišlo při bombovém útoku o život dalších 12 lidí, včetně šesti dětí. Podle agentury AP, která se rovněž odvolala na OSDH, zahynuli při výbuchu nálože ukryté v autě. Výbušniny odpálil sebevražedný útočník před místní základní školou. Podle státních médií při tomto útoku zemřelo osm lidí a dalších 34, převážně dětí, utrpělo zranění.

Foto: Stringer, Reuters

Auto hořící po náletu na Halab

Foto: Stringer, Reuters

Bojovníci Svobodné syrské armády a obyvatelé Halabu hasí požáry po náletech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám