Hlavní obsah

Na tři desítky obětí atentátů v Iráku

– Bagdád

Nejméně 25 obětí si vyžádal v pondělí řetěz pumových atentátů v iráckém hlavním městě Bagdádu. Umíralo se však i v dalších iráckých městech. Desítky dalších lidí jsou zraněny, uvedla BBC.

Foto: Reuters

Trosky auta v bagdádské čtvrti Hurríja, ve kterém vybuchla bomba (záběr ze staršího atentátu)

Článek

Nejtragičtější následky měl večerní útok v šíitské čtvrti Sadrija, kde krátce po sobě vybuchly dvě nálože ukryté před kavárnou. Zabily 17 lidí a zranily dalších 37.

„Když vybuchla první bomba, lidé se tam seběhli zjistit, co se děje... O pár minut později vybuchla druhá nálož,” řekl agentuře Reuters obchodník s potravinami Abú Zuhajr.

Tři policisté a jeden civilista byli zabiti při útoku sebevražedného atentátníka, který odpálil nálože v autě u policejního kontrolního stanoviště na jihu metropole. Sedm strážců zákona bylo zraněno.

Nálož nastražená u silnice explodovala ve většinově sunnitské čtvrti Dúra na jihu Bagdádu. Zabiti byli dva příslušníci vládou podporovaných sunnitských milicí Sahva, bojujících proti sunnitským radikálům, čtyři další byli zraněni.

Při dalších třech různých útocích v Bagdádu byli zabiti ještě tři lidé, jedním z nich byl zaměstnanec ministerstva spravedlnosti, kterého zastřelili.

Útoky v Mosúlu, Bákubě i Násíríji

Tři lidé zahynuli při explozi nálože na rušné ulici v severoiráckém Mosúlu. Ve městě explodovaly tři nálože.

Bomba upevněná na auto zabila jednoho muže také v Bákubě, v Nasíríji byl ve svém domě zastřelen bývalý sunnitský poslanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám