Hlavní obsah

Nákladní vlak smetl na přejezdu v Egyptě mikrobus se svatebčany

Káhira

Nejméně 24 lidí zahynulo v neděli a bezmála 30 dalších utrpělo zranění při tragické dopravní nehodě na železničním přejezdu u Dahšúru asi 40 kilometrů jižně od egyptské metropole Káhiry. Nákladní vlak tam smetl minibus a dodávku, oznámily agentura SANA a egyptská televize.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Mluvčí záchranářů Ahmad Ansari řekl televizi Nile News, že mrtvých může ještě stoupnout. Bezpečnostní šéf okresu Gíza Kamál Dalí v televizi upřesnil, že většina mrtvých a zraněných jsou členové rozvětvené rodiny, kteří se vraceli ze svatby v Káhiře.

Vlak převážející stavební materiál podle něj kromě jejich minibusu zachytil i menší dodávku, která vjela na přejezd z opačné strany, a údajně ještě jedno blíže neuvedené vozidlo.

Okolnosti nehody nejsou zatím vyjasněny. Ředitel egyptských železnic Husajn Zakaríja ale agentuře SANA řekl, že podle prvních informací byly závory na přejezdu stažené a strojvůdce vlaku byl překvapen, když viděl na kolejích ještě přejíždějící vozidla.

„Okolnosti toho neštěstí zatím ještě vyšetřujeme, až budeme hotovi, vydáme prohlášení,” řekl agentuře Reuters nejmenovaný zdroj z ministerstva vnitra.

Egypt je známý železničními nehodami. Přesně před rokem zahynulo při srážce autobusu s vlakem v provincii Asijút 51 osob, z toho 48 dětí ve věku od čtyř do šesti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám