Hlavní obsah

Palestinský teenager ubodal v Izraeli v autobuse 18letého vojáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Na severu Izraele ubodal ve středu palestinský teenager v autobuse izraelského vojáka. Osmnáctiletý příslušník armády zemřel po převozu do nemocnice, oznámil policejní mluvčí Micky Rosenfeld.

Foto: Reuters

Izraelský policista v autobuse, v němž mladý Palestinec ubodal izraelského vojáka

Článek

Incident se udál ve městě Afula, kam autobus přijel z Nazaretu. Šestnáctiletý útočník z Džanínu na Západním břehu Jordánu, který v Izraeli nelegálně pracoval, byl vzat do vazby. Podle serveru Jerusalem Post ho přemohli ostatní cestující, kteří ho poté předali policii.

„Podle jeho výpovědi jsou jeho strýcové vězněni v Izraeli, a to je důvod, proč se rozhodl pro teroristický útok,“ oznámil policejní zástupce Ronny Attia.

Mladík bodl o dva roky staršího vojáka několikrát do krku a horní poloviny těla. Příslušníka převezli v kritickém stavu do nemocnice, kde zemřel.

Související témata:

Foto: Jiří Roškot, Právo

Islámská svatyně na Chrámové hoře: Skalní dóm, a skála, na níž byl v 7. století postaven, je nejznámější pamětihodností Jeruzaléma.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Útok se udál v týž den, kdy palestinští vyjednavači přerušili mírová jednání s Izraelem. Uvedla to agentura Reuters, ačkoli předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás v rozhovoru pro televizi CBS řekl, že rozhovory budou pokračovat. Důvodem zmrazení jednání je podle Reuters i pokračující rozšiřování židovských osad na západním břehu, ačkoli dal izraelský premiér Benjamin Netanjahu v úterý zastavit plán výstavby dalších 24 tisíc bytů v oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám