Hlavní obsah

Žena prodala na letišti dítě, kupující se lekla a nechala ho na WC

– Istanbul

Turecká policie zveřejnila ve čtvrtek záznam bezpečnostních kamer, ukazující ženu, která přijela 14. září na istanbulské letiště prodat své čtyřměsíční dítě. Obchod se ale nezdařil, zájemkyně se zalekla a kojence nechala na letištní toaletě. Dvaadvacetiletá matka Dinara A. z Turkmenistánu byla zadržena a později vyhoštěna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery na letišti zachytily, jak se žena snažila prodat své dítěVideo: Reuters

 
Článek

Dinara A. přijela na letiště s dítětem v doprovodu své matky Sapií A. Kamery zachytily, jak se setkala s párem Němců tureckého původu, s nimiž se domluvila na obchodu na internetovém chatu. Dinara A. souhlasila, že jim dítě přenechá za tisíc tureckých lir (zhruba 10 tisíc korun).

Turkmenka pak zamířila s kojencem nezveřejněného pohlaví na záchod, kam za ní šla i zájemkyně o dítě. Ta s ním pak vyšla z toalety.

Když si ale Němka uvědomila, že bez platného pasu dítě nepřeveze přes hranici, vrátila je na WC a zavolala na policii, že tam našla odložené dítě.

Policistům se ale její tvrzení nezdálo a s pomocí záznamu z bezpečnostních kamer zjistili, jak se věci měly. Dítě vrátili matce a z Turecka ji vyhostili i s babičkou. Obě ženy žily v Turecku ilegálně, tvrdí list Kent Gazetesi. „Nechtěla jsem dítě, tak jsem se rozhodla je prodat za náklady na porod, za tisíc lir. Lituji toho a chci dítě zpět,“ uvedla později matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám